TRIPA
Curós ofereix tripa natural de porc, boví i xai de primera qualitat en una àmplia varietat de calibres per a l’elaboració de multitud d’embotits frescos, curats o cuits.
La tripa natural proporciona màxima qualitat i el gust tradicional als productes embotits.
La nostra trajectòria i experiència ens permeten controlar tot el procés productiu: començant per la selecció de tripes únicament garantides pels controls sanitaris i en compliment amb la normativa vigent, seguint per la manipulació i posterior acabat a les nostres instal·lacions.
Disposem d’una planta de transformació (maquila) on processem i manipulem gran part de la tripa natural que servim als nostres clients. El nostre procés productiu permet adaptar-nos als requisits i requeriments de cada comanda en un curt període de temps i oferir el producte acabat des de les nostres instal·lacions a qualsevol destinació.
La tripa natural, per les seves característiques, ofereix múltiples beneficis tant al procés de manipulació com al producte final:
TRIPA DE PORC
Per les seves característiques, s’utilitza per a embotits amb un calibre més ample i ofereix una resistència superior a la tripa de xai.
Producte de gran importància al mercat nacional per a la fabricació de productes típicament espanyols com el xoriço fresc o curat, la botifarra catalana, el fuet, la llonganissa d’Aragó i el xoriço crioll entre d’altres. A més, es fa servir en altres famosos productes com les bratwurst, Weisswurst, el pepperoni o kielbasa, entre d’altres.
Presentació:
FINA
GRUIXUDA
SEMI
TRIPA DE BOVÍ
Es caracteritzen per un calibre ample i són les més adequades per a l’embotit d’alta qualitat cru, cuit o escaldat.
Tripa usada per a l’elaboració de Morcilla de verdura, Xoriço Vela o Sarta, Morcilla Dolça Canàries, Imperial Múrcia, Imperial Bolaños, Morcilla Rondeña, Morcilla Extremeña, Botifarra blanca o negra, entre d’altres.
També s’utilitza la tripa llisa o Roscal en madeixes de 9 m per a la Morcilla de Burgos i els cecs de Bou usats per embotir lloms, llonganissa (salchichón) o Morcilla de Huelva. Calibrada de 5 mm des de 45/50 fins a 65 /+.
Presentació:
“ORILLA” DE 34 FINS 50 /+ ROSCAL DE 45 A 165 /+ I en MADEIXES O PECES: format estàndard de 18 o 30 metres de longitud en madeixa salada. Calibres de 45/65 (+) CECS DE 95 A 130 /+: peça salada en calibres de 95 a 130 mm.
TRIPA DE XAI
És la tripa més prima i fina. Aquesta tripa combina tendresa amb la força suficient per aguantar el procés d’embotició, cocció o fumat. És la tripa recomanada per a embotits més selectes i de diàmetres petits. Els més coneguts són la salsitxa o llonganissa, el frankfurt, la salsitxa vermella, la llonganissa de pasqua, el bockwurst o la salsitxa tipus Nurnberg, entre d’altres.
El color d’aquesta budell natural varia depenent de l’origen; des d’un blanc brillant fins a un gris; encara que això no influeix en la seva qualitat o fortalesa, tampoc en les seves característiques microbiològiques.
ENTUBADA: format estàndard de 90 metres de longitud, entubada en tub flexible, en calibres de 18 a 28 mm i qualitats A, B, C i mixtes. Possibilitat d’adaptació als requisits i requeriments de cada client.
MADEIXES: format estàndard de 90 metres de longitud, salada o en salmorra, en calibres de 18 a 28 mm i qualitats A, B, C i mixtes.