TRIPA

Curós ofereix tripa natural de porc, boví i xai de primera qualitat en una àmplia varietat de calibres per a l’elaboració de multitud d’embotits frescos, curats o cuits.

La tripa natural proporciona màxima qualitat i el gust tradicional als productes embotits.

La nostra trajectòria i experiència ens permeten controlar tot el procés productiu: començant per la selecció de tripes únicament garantides pels controls sanitaris i en compliment amb la normativa vigent, seguint per la manipulació i posterior acabat a les nostres instal·lacions.

Disposem d’una planta de transformació (maquila) on processem i manipulem gran part de la tripa natural que servim als nostres clients. El nostre procés productiu permet adaptar-nos als requisits i requeriments de cada comanda en un curt període de temps i oferir el producte acabat des de les nostres instal·lacions a qualsevol destinació.

La tripa natural, per les seves característiques, ofereix múltiples beneficis tant al procés de manipulació com al producte final:

  • La seva textura i aspecte són artesanals
  • És permeable al vapor, gasos i fum
  • Aporta més elasticitat en el procés d’embotit
  • És una protecció natural
  • És comestible
Tripa porc_2
Tripa xai_2
Tripa vaca_2

TRIPA DE PORC

Per les seves característiques, s’utilitza per a embotits amb un calibre més ample i ofereix una resistència superior a la tripa de xai.

Producte de gran importància al mercat nacional per a la fabricació de productes típicament espanyols com el xoriço fresc o curat, la botifarra catalana, el fuet, la llonganissa d’Aragó i el xoriço crioll entre d’altres. A més, es fa servir en altres famosos productes com les bratwurst, Weisswurst, el pepperoni o kielbasa, entre d’altres.

Presentació:

FINA

  • MADEIXA: Format estàndard de 90 metres de longitud, salada i en salmorra. Possibilitat d’adaptació als requisits i requeriments de cada client.
  • ENTUBADA: Format estàndard de 90 metres de longitud entubada en tub flexible. Possibilitat d’adaptació als requisits i requeriments de cada client.

GRUIXUDA

  • CECS: peça salada presentada en malles.
  • SEMIARRISSADA EN MADEIXA O PECES: en madeixes salades de 9 metres i també en peces tallades.

SEMI


TRIPA DE BOVÍ

Es caracteritzen per un calibre ample i són les més adequades per a l’embotit d’alta qualitat cru, cuit o escaldat.

Tripa usada per a l’elaboració de Morcilla de verdura, Xoriço Vela o Sarta, Morcilla Dolça Canàries, Imperial Múrcia, Imperial Bolaños, Morcilla Rondeña, Morcilla Extremeña, Botifarra blanca o negra, entre d’altres.

També s’utilitza la tripa llisa o Roscal en madeixes de 9 m per a la Morcilla de Burgos i els cecs de Bou usats per embotir lloms, llonganissa (salchichón) o Morcilla de Huelva. Calibrada de 5 mm des de 45/50 fins a 65 /+.

Presentació:

“ORILLA” DE 34 FINS 50 /+ ROSCAL DE 45 A 165 /+ I en MADEIXES O PECES: format estàndard de 18 o 30 metres de longitud en madeixa salada. Calibres de 45/65 (+) CECS DE 95 A 130 /+: peça salada en calibres de 95 a 130 mm.

Vaca
0229CURÓS
0258CURÓS
0281CURÓS

TRIPA DE XAI

És la tripa més prima i fina. Aquesta tripa combina tendresa amb la força suficient per aguantar el procés d’embotició, cocció o fumat. És la tripa recomanada per a embotits més selectes i de diàmetres petits. Els més coneguts són la salsitxa o llonganissa, el frankfurt, la salsitxa vermella, la llonganissa de pasqua, el bockwurst o la salsitxa tipus Nurnberg, entre d’altres.

El color d’aquesta budell natural varia depenent de l’origen; des d’un blanc brillant fins a un gris; encara que això no influeix en la seva qualitat o fortalesa, tampoc en les seves característiques microbiològiques.

ENTUBADA: format estàndard de 90 metres de longitud, entubada en tub flexible, en calibres de 18 a 28 mm i qualitats A, B, C i mixtes. Possibilitat d’adaptació als requisits i requeriments de cada client.

MADEIXES: format estàndard de 90 metres de longitud, salada o en salmorra, en calibres de 18 a 28 mm i qualitats A, B, C i mixtes.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra Política de Cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies